Cultuur

Cultuur

Wetenschapsquiz

Leerlingen uit het eerste leerjaar kunnen aan de Wetenschapsquiz deelnemen. Na spannende voorrondes in de eigen klas strijden de overgebleven kandidaten in de finale om de eerste plaats, waarbij zij door klasgenoten en Sanctamedewerkers met veel enthousiasme worden aangemoedigd.

Talentenshow

De talentenshow is een jaarlijks terugkerend festijn. Na vooraf gehouden audities presenteren de uitverkoren kandidaten een wervelende show van hoge kwaliteit: oorstrelend (soms oorverdovend!), oogverblindend en zinnenprikkelend, van pop tot rock, zang en cabaret, ballet en dans. De prijzen worden toegekend door een professionele jury. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs toegekend. 

Toneel

Eén keer per jaar wordt er onder deskundige leiding een toneelproductie voorbereid en voor familie, vrienden, leerlingen en medewerkers opgevoerd. Leerlingen uit alle leerjaren (met uitzondering van de brugklassers en de examenklasleerlingen) kunnen aan deze productie deelnemen en ook de decors en de kleding worden in eigen beheer ontworpen en uitgevoerd.