Lezing tijdens Pi-dag

Lezing tijdens Pi-dag

Ook dit jaar wordt er op 14 maart weer Pi-dag gehouden. Deze dag is ontstaan in Amerika (pieday) als dag waarop leerlingen een taart mee naar school nemen. De afgelopen jaren wordt er steeds meer aandacht aan deze dag gegeven. De dag waarop het feestje van de wiskunde wordt gevierd.

Want wat is er nou precies zo leuk aan wiskunde? Tijdens de pi-lezing wordt er door twee oud-leerlingen antwoord gegeven op die vraag.

Oud-leerling Joeri van Ommeren is een visuele verteller/vertaler die zijn ontwerpen zijn boodschap laat uitdragen. Gedreven door de uitdagingen en mogelijkheden die een locatie biedt, tracht hij oplossingen te ontwerpen die de verwachtingen van klanten overstijgt. Hij is er van overtuigd dat architectuur een middel is om onze omgeving te vormen naar de behoeften van de maatschappij. 

Oud-leerling Sarah Brands kreeg al in 2010 de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KHMW. Zij behaalde in 2012 cum laude haar bachelordiploma Natuur- en Sterrenkunde aan de UVA. In begrijpelijke taal en zonder enge formules weet zij sterrenkunde voor iedereen toegankelijk te maken.

Ook zal boekhandel H.deVries aanwezig zijn met een stand vol boeken die aansluiten bij de lezing van de avond. Hier zal Sarah Brands haar geschreven boekje ook voor u signeren.

De lezing vindt op 14 maart plaats in de aula van onze school (start 19.30). Toegang is gratis. Klik hier om je aan te melden voor de Pi-lezing.