Visie & Missie

Visie & Missie

Visie

Sancta Maria staat voor een actieve deelname aan de wereld van vandaag én van morgen. Onze leerlingen weten waar hun kracht ligt. Om dit te bereiken zetten wij hoog in op het ontwikkelen van talent en het vergroten van het bewustzijn van de rol van onze leerlingen in de maatschappij.  

Ontwikkelen van talent

Leerlingen die verdieping zoeken voelen zich thuis op Sancta Maria. Dit zijn leerlingen die doorvragen en hard werken voor goede resultaten. Zij leggen graag een stevige basis voor de toekomst. Als ze de school verlaten, hebben onze leerlingen vriendschappen gesloten, hun talenten ontdekt en een schat aan ervaringen opgedaan. Kortom, ze zijn klaar voor de wereld.

Zelfstandig leren

Afspraken nakomen en taken en opdrachten op tijd afhebben, dat hoort bij het zelfstandig worden. Zelfstandig leren staat bij ons daarom voorop. Docenten blijven altijd op de achtergrond aanwezig en begeleiden leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Missie

Leerlingen met een open en nieuwsgierige blik naar de wereld laten kijken en laten uitblinken. Dat is wat ons drijft. Dit vraagt om docenten die zowel leerlingen als zichzelf blijven uitdagen. Die op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied, maar ook oog hebben voor de individuele en groepsbehoeften van de leerlingen. En hoe die behoeften aansluiten op wat de samenleving vraagt.

Voor de komende vier jaar hebben wij in onze missie drie thema’s opgenomen, die binnen het onderwijsprogramma van Sancta aan bod komen. Dit zijn: 

 

Bekijk ook het schoolplan 2014-2018