Excelleren

Excelleren

 

 

Bij excelleren gaat het erom het beste uit jezelf te halen. Op Sancta Maria stimuleren we dit zowel tijdens de les als erbuiten. Leerlingen kunnen hun talenten op verschillende gebieden verder ontwikkelen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid voor leerlingen met een talent voor talen om voor Frans (DELF junior) en of Engels (Cambridge) een internationaal erkend diploma te behalen.   
Een ander voorbeeld is het Honoursprogramma. Binnen dit programma krijgen leerlingen in de bovenbouw van het vwo die bovengemiddeld presteren de mogelijkheid om buiten school een extra uitdaging aan te gaan. Zij kunnen deel nemen aan een collegereeks aan de universiteit.                

In het schooljaar 2015-2016 heeft een leerling uit vwo 5 samen met reguliere studenten een collegereeks ‘Inleiding mediacultuur’ aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Daarnaast hebben verschillende leerlingen uit vwo 5, na een selectie, deelgenomen aan collegereeksen voor scholieren aan de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft. Onderwerpen varieerden van ‘rechtsgeleerdheid’ tot ‘biofarmaceutische wetenschap’.                                                                                       

De aankomende tijd zetten we ons in om het programma uit te breiden naar de andere jaarlagen in de bovenbouw van zowel havo als vwo.

Voor vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp kun je contact opnemen met mevrouw H. Wieland: h.wieland@sanctamaria.nl