Groep 8

Groep 8

Wat leuk dat je benieuwd bent naar Lyceum Sancta Maria! Je hebt vast een hoop vragen. De meeste antwoorden vind je op deze site. Ben je ook een keer komen kijken bij ons op school? Meld je aan voor de Sancta Proefclub voor een proefles of kom naar een Open Dag. Zo leer je Sancta al een beetje kennen. Je kan ook alvast een kijkje nemen in de schoolgids 2018-2019.

Aanmelden en inschrijven

Met een havo- , havo/vwo- of een vwo-advies kun je je aanmelden en inschrijven op Sancta. De uitleg over hoe brugklasleerlingen voor schooljaar 2020-2021 zich kunnen aanmelden, wordt later op deze pagina toegevoegd. Na de digitale aanmelding volgt een kennismakingsgesprek.

Bekijk hier het filmpje

Welke afdelingen zijn er?

In groep 8 krijg je een advies over je niveau. Met dit advies ga je op Sancta naar het gymnasium, atheneum of havo/vwo. In het tweede jaar ga je naar gymnasium 2, atheneum 2 of havo 2. Je kunt ook van brugklas havo/vwo doorstromen naar gymnasium 2. Heb je vragen over de brugklas, kijk dan bij de ‘veelgestelde vragen’. Je kunt ook vragen stellen tijdens de scholenmarkt, Sancta Proefclub of de Open dagen.

Als je nog twijfelt over gymnasium of atheneum of je wil meer weten over ons gymnasium, maak dan samen met je ouders gerust een afspraak via de administratie. Dan nemen we nog even de tijd voor je! Of lees hier meer over ons gymnasium.

Even voorstellen

Op Sancta doe je havo, atheneum of gymnasium. De meeste leerlingen voelen zich snel thuis op onze school. De sfeer is fijn en leerlingen en docenten zijn aardig tegen elkaar.  Je kunt bij ons rustig wennen aan je nieuwe school, want de brugklassen en leerjaar 2 hebben een eigen plek met eigen ingang, kantine en schoolplein, 

Leerlingen werken hard op Sancta. Ook maken we veel plezier. Je kunt aan verschillende activiteiten meedoen, zoals de talentenshow, een wetenschapsquiz of nog veel meer. Je kunt aan veel activiteiten deelnemen, waardoor je de school en elkaar beter leert kennen.

Wat maakt Sancta uniek?

Sancta is UNESCO-school. Dat betekent dat wij het belangrijk vinden dat je nieuwsgierig bent naar andere culturen, respect hebt voor mensen uit andere landen of met een andere religie en zuinig bent op het milieu. Daarnaast is Sancta aangesloten bij de WON-akademie (Wetenschaps Oriëntatie Nederland). Eenvoudig gezegd zorgen we ervoor dat je op het vwo goed wordt voorbereid voor een studie aan de Universiteit. 

Omdat we structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers hebben wij het certificaat Gezonde School. Daarnaast kun je in een aantal kunstvakken examen doen en op de havo hebben wij het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

Kijk in het Brugboek voor meer informatie over plaatsing in Haarlem en omgeving. Lees hier over de waardering en resultaten en kwaliteit van Lyceum Sancta Maria.

UNESCO-school

Oudercafé 

Excelleren 

Leerlingenraad 

TOP-training