WON-akademie

Op het atheneum krijgen leerlingen van leerjaar 1 t/m 5 het vak Quest, dat wetenschapsvaardigheden aanleert. Speciaal hiervoor is de school aangesloten bij de WON-akademie (Wetenschaps Oriëntatie Nederland). Leerlingen in de gymnasiumbrugklas maken kennis met de wetenschap bij het vak Quest Klassiek. In de tweede en derde klas komen de wetenschapsvaardigheden terug in de lessen van de reguliere vakken. Op het gymnasium bieden wij de leerlingen vanzelfsprekend ook Latijn, Grieks en Klassieke Culturele Vorming.

Wat is WON?
Wetenschapsoriëntatie Nederland, kortweg WON, is een programma dat wetenschapsvorming bij jongeren in het voortgezet onderwijs (vwo) stimuleert. Nieuwsgierigheid en verWONdering staan centraal. Dit onderwijsconcept wordt ontwikkeld en uitgevoerd binnen een landelijk netwerk van zo’n 50 vwo-scholen. Lees meer op de website van WON.