Groep 8

Groep 8

Wat leuk dat je benieuwd bent naar Sancta Maria! Je hebt vast een hoop vragen. De meeste antwoorden vind je op deze site. Kom je ook een keer kijken bij ons op school? Meld je aan voor de Sancta Proefclub voor een proefles (de proefclub van 13 december is inmiddels volgeboekt, op de andere middagen is nog volop ruimte) of kom naar een Open Dag. Zo leer je Sancta aleen beetje kennen.

 

Voldoende plaats voor nieuwe brugklasleerlingen

Wil jij graag naar Sancta, omdat dit een goede school is en jij je er meteen thuis voelt? Dan is het goed te weten dat:
Sancta dit jaar niet gaat loten!
Vorig jaar waren de examenresultaten zo goed, dat veel leerlingen daardoor met diploma van school zijn gegaan. Ook dit jaar verlaat in juni een grote groep examenleerlingen de school. Hierdoor is er voldoende ruimte voor nieuwe brugklasleerlingen, dus ook voor jou! Heb jij een havo-, havo/vwo- of vwo-advies, dan ben je zeker van een plek op Sancta. Als je Sancta op de eerste plaats van je keuze zet, ben je direct geplaatst.

We kijken uit naar je komst!

 

Bekijk hier het filmpje

 

Even voorstellen

Op Sancta doe je havo, atheneum of gymnasium. De meeste leerlingen voelen zich snel thuis op onze school. De sfeer is fijn en leerlingen en docenten zijn aardig tegen elkaar.  Je kunt bij ons rustig wennen aan je nieuwe school, want de brugklassen en leerjaar 2 hebben een eigen plek met eigen ingang, kantine en schoolplein, 

Leerlingen werken hard op Sancta. Ook maken we veel plezier. Je kunt aan verschillende activiteiten meedoen, zoals de talentenshow, een wetenschapsquiz of nog veel meer. Je kunt aan veel activiteiten deelnemen, waardoor je de school en elkaar beter leert kennen.

Welke afdelingen zijn er?

In groep 8 krijg je een advies over je niveau. Met dit advies ga je op Sancta naar het gymnasium, atheneum of havo/vwo. In het tweede jaar ga je naar gymnasium 2, atheneum 2 of havo 2. Je kunt ook van brugklas havo/vwo doorstromen naar gymnasium 2. Heb je vragen over de brugklas, kijk dan bij de ‘veel gestelde vragen’. Je kunt ook vragen stellen tijdens de scholenmarkt, Sancta Proefclub of de Open dagen.

Wat maakt Sancta Uniek?

Sancta is UNESCO-school. Dat betekent dat wij het belangrijk vinden dat je nieuwsgierig bent naar andere culturen, respect hebt voor mensen uit andere landen of met een andere religie en zuinig bent op het milieu. Daarnaast is Sancta aangesloten bij de WON-akademie (Wetenschaps Oriëntatie Nederland). Eenvoudig gezegd zorgen we ervoor dat je op het vwo goed wordt voorbereid voor een studie aan de Universiteit. 

Omdat we structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers hebben wij het certificaat Gezonde School. Daarnaast kun je in een aantal kunstvakken examen doen en op de havo hebben wij het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

Aanmelden en inschrijven

Heb je een havo- ,havo/vwo- of een vwo-advies en kies je voor Sancta? Dan kun je je vanaf 23 februari digitaal aanmelden als brugklasleerling op onze website. Heb je vragen over de aanmeldingsprocedure, dan kun je bellen naar de administratie van school: 023-5316040 of mailen naar: info@sanctamaria.nl. Kijk in het Brugboek voor meer informatie over plaatsing in Haarlem en omgeving.

Bekijk ook de folder groep 8 en onze schoolgids.

 

359A9943