Aanmelden voor de brugklas

Aanmelden

Aanmelden brugklas 2023-2024
Voor het schooljaar 2023-2024 verloopt de aanmeldprocedure in Zuid-Kennemerland (regio Haarlem) digitaal. Dat wordt nu niet meer via de website van onze school gedaan, maar via www.de-overstap.nl. Dit is de website waar je het digitale aanmeldformulier vanaf 20 februari 2023 kunt invullen. Ouder(s)/ verzorger(s) ontvangen via de basisschool een inlogcode.

Ouders met kinderen die nu in groep 8 op een basisschool zitten buiten Zuid-Kennemerland kunnen contact opnemen met de VO-school van voorkeur om de leerling aan te melden.

De aanmeldperiode is vanaf 20 februari 2023 tot en met 9 maart 2023. Er vinden geen aanmeldgesprekken meer plaats.

Via de websites van de scholen wordt op 22 maart, vanaf 15.00 uur, bekend gemaakt op welke school de leerlingen geplaatst zijn. Vanaf dat moment worden nieuwe brugklasleerlingen uitgenodigd voor een inschrijfgesprek op de school van plaatsing.

Brugklas informatie

Heb je een havo-, havo/vwo-, vwo(atheneum)- of gymnasiumadvies, dan kan jij je digitaal aanmelden bij Sancta! Aanmelden kan in februari/ maart.

Welke typen brugklassen zijn er?
Sancta heeft verschillende brugklassen: havo/vwo-combiklassen, vwo(atheneum)-klassen en gymnasiumklassen. We zorgen voor een gezonde balans in aantallen klassen van de verschillende stromen. Met een mavo/havo-advies is het niet mogelijk om je aan te melden omdat wij geen mavo-afdeling hebben.

Na de brugklas kies je voor de havo-, atheneum- of gymnasiumafdeling. Je kunt vanuit iedere brugklas alsnog voor het gymnasium kiezen, ook als je oorspronkelijk met een havo/vwo-advies binnenkwam. Er start in januari van het brugjaar een inhaalprogramma voor het gymnasium. Na 2 havo kun je ook nog naar 3 vwo.

MDO

Aanmelden voor onderwijs met ondersteuning
Heb je andere en meer intensieve ondersteuning nodig, dan moet jouw basisschool dat met Sancta bespreken tussen 1 november 2022 en 6 februari 2023. Die zogenaamde gesprekken noemen we MDO’s (multi disciplinair overleg) en zijn dan met onder andere ons ondersteuningsteam en de teamleider. De aanmelddagen gelden in dat geval dan niet.

Schoolkeuzehulp

In Haarlem en omgeving zijn veel goede scholen te vinden en elke school heeft weer unieke eigenschappen. Je schrijft je in voor zeven middelbare scholen. Maar hoe weet je welke scholen het beste bij jou passen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een schoolkeuzehulp gemaakt. Deze geeft je inzicht in wat jij belangrijk vindt aan een middelbare school. Op basis van de punten die je verdeelt, rolt er een nummer één uit. Misschien is dat wel Sancta Maria?

Download snel de schoolkeuzehulp en vul deze voor jezelf in.

Nieuwsbrief groep 8

Speciale nieuwsbrief voor groep 8

Blijf op de hoogte

Er zijn verschillende activiteiten voor groep 8 leerlingen. In de nieuwsbrief houden we je up-to-date wat er gaat gebeuren en hoe je kunt deelnemen. Klik hier om je aan te melden!