Introductie

Lyceum Sancta Maria staat als UNESCO-school voor een actieve deelname aan de wereld van vandaag én morgen. De leerlingen gaan van school met méér dan een diploma: resultaten zijn in eerste instantie mooie cijfers, maar net zo belangrijk zijn gedragingen en vaardigheden die leerlingen ontwikkelen om succesvol te zijn bij een vervolgopleiding, in een beroep en in de samenleving.

Bovendien heeft elke leerling recht op goed onderwijs dat motiveert en uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. Daarom zet Sancta hoog in op het ontwikkelen van talent, zelfstandigheid en creativiteit. Op deze manier groeien brugklassers uit tot evenwichtige, sociale mensen met respect en verantwoordelijkheid voor zichzelf, de ander en de omgeving.