YEAH Let's meet! groep 8

Activiteiten groep 8

Yeah, let’s meet Proefclub

(eerste kennismaking met Sancta Maria)


Yeah, let’s meet! Open dag
(Ontdek alles over Sancta)


Yeah, let’s meet de ouders/verzorgers
Informatieavond groep 8 ouders/ verzorgers
(Toelichting op de workshops)


In het nieuwe schooljaar maken wij de data bekend van de bovenstaande activiteiten. Heb je nog vragen, stel ze gerust en mail naar groep8@sanctamaria.nl

Kennismaken


Het einde van de basisschool nadert en je bent je aan het oriënteren op middelbare scholen. Om je een goed beeld te geven van Sancta Maria hebben we verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt sfeerproeven in school tijdens de ‘YEAH, let’s meet proefclub en open dag. Ouders/verzorgers komen maken kennis met Sancta tijdens YEAH, let's meet de ouders, informatieavond. Zien we jou op Sancta?! YEAH, let's meet! De komende periode kun je hier en op Insta nog de BeReels van onze brugklassers bekijken.

Kiezen voor Sancta?

Waarom zou je kiezen voor Sancta Maria? We zetten drie redenen voor je op een rijtje:

1. Schoolgebouw
Sancta heeft een fijn, licht schoolgebouw met veel ramen. Speciaal voor onderbouwleerlingen hebben we een eigen domein in de school. Lees: een schoolplein met pannaveldje, en natuurlijk de onderbouwkantine. 

2. UNESCO-school
Sancta is een van de 26 UNESCO-scholen van Nederland en de enige in Haarlem. Dit betekent dat we extra veel aandacht besteden aan het mooier maken van de wereld. 

3. Bijzondere vakken
Sancta is aangesloten bij de WON-academie en we bieden Quest aan als vak. Of wat dacht je van Informatiekunde? Hét vak van de toekomst! Misschien vind jij kunstvakken juist te gek? Op Sancta kun je ook eindexamen doen in Theater en Art & Design. Ben je ondernemend en wil je later een eigen bedrijf? Kies dan voor ‘Bedrijfseconomie’. Zit je op de havo en ben je gek op sport? Grote kans dat ‘Bewegen Sport en Maatschappij (BSM)’ echt iets voor jou is. Volop keuze dus!

brugklas - leerling

'Ik voelde me meteen thuis na de rondleiding door het lichte gebouw.'

Schoolkeuzehulp


In Haarlem en omgeving zijn veel goede scholen te vinden en elke school heeft weer unieke eigenschappen. Je schrijft je in voor zeven middelbare scholen. Maar hoe weet je welke scholen het beste bij jou passen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een schoolkeuzehulp gemaakt. Deze geeft je inzicht in wat jij belangrijk vindt aan een middelbare school. Op basis van de punten die je verdeelt, rolt er een nummer één uit. Misschien is dat wel Sancta Maria?

Download snel de schoolkeuzehulp en vul deze voor jezelf in.

Nieuwsbrief groep 8

Speciale nieuwsbrief voor groep 8

Blijf op de hoogte

Socials

YEAH Let's meet!

Open dag!


Vrijdag 26 januari 2024 was onze open dag voor iedereen uit groep 7/8 en hun ouders/verzorgers. Je kon rondkijken, meedoen en sfeer proeven bij alle vakken. Onderweg heb je bijna alle collega's en veel leerlingen kunnen ontmoeten. We zijn aan het nagenieten van alle leuke ontmoetingen en de vrolijke sfeer! We vonden het ontzettend leuk om te zien hoe actief iedereen meedeed en vanalles uitgeprobeerd heeft. De gouden tickets waren dan ook allemaal vergeven aan enthousiaste, nieuwsgierige en winnende groep 7/8 leerlingen! Wij wensen de groep 8 leerlingen veel succes met de keuze van een VO-school.

Proefclub

Tijdens jouw eerste date met Sancta word je rondgeleid door leerlingen en ontmoet je onze docenten bij twee lesjes. Wordt het liefde op het eerste gezicht? Voor de ouders/verzorgers is er ook een rondleiding en een presentatie over de overstap naar het VO.

We zijn overdonderd door de animo voor de Proefclub. Alle rondes zijn inmiddels volgeboekt. Gelukkig geeft onze open dag ook de mogelijkheid om een rondleiding te doen met een Sancta-leerling en bij alle vakken kun je ook iets doen en een goed indruk krijgen van Sancta! Kijk voor meer informatie bij het blokje 'Open Dag'

Meet de ouders


Voor ouders/verzorgers is er 30 november 2023 een speciale informatieavond geweest. Na een plenair gedeelte met rector-bestuurder Claasje Quadekker en leerlingen van Sancta, zijn er keuze workshops. De onderwerpen zijn toegelicht in dit leesdocument.  YEAH, let's meet ouders/verzorger!