YEAH Let's meet! groep 8

Activiteiten groep 8

Sancta online sessies
(interactieve proeflessen)

DI 15 nov. 2022, start 15.15 u


Yeah, let’s meet tours
(rondleidingen door school)

WO 26 okt 2022 (Volgeboekt)
WO 16 nov. 2022 (Volgeboekt)
DO 08 dec. 2022 (Volgeboekt)


Masterclasses
(Kunst, science of gymnasium)
WO 2/ 16/ 30 nov. & 14 dec. 2022 (volgeboekt)


Yeah, let’s meet! Finale
(Thema tours door school)
VR 27 jan. 2023, start 14.00 u 


Webinars voor ouders/ verzorgers
(Informatieavond voor ouders)
DO 1 dec. 2022, start 19.30 u 
MA 30 jan. 2023, start 19.30 u

YEAH, let's meet!

Kennismaken


Het einde van de basisschool nadert en je bent je aan het oriënteren op middelbare scholen. Om je een goed beeld te geven van Sancta Maria hebben we verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt sfeerproeven in school tijdens de ‘YEAH, let’s meet tours/ finale. Meer informatie over de YEAH, let's meet finale op vrijdag 27 januari 2023 volgt nog! Je kunt meedoen met proeflessen bij de Sancta online sessies en de Masterclasses kunst/ science/ gymnasium.  Ouders/verzorgers komen maken kennis met Sancta tijdens de informatieavonden. Zien we jou op Sancta?! YEAH, let's meet!

Yeah, let's meet tours

Sfeerproeven


Bij deze rondleiding krijg je een goede indruk van hoe onze school er uitziet. Als jij door de school loopt en de sfeer proeft, is er voor ouders/ verzorgers, bij voorkeur 1 per leerling, een aparte activiteit.

Meld je aan, klik op één van de onderstaande data en kies een tijdslot:

WO 26 okt 2022 - Volgeboekt
WO 16 nov. 2022 - Volgeboekt
DO 08 dec. 2022 - Volgeboekt

brugklas - leerling

'Ik voelde me meteen thuis na de rondleiding door het lichte gebouw.'

Sancta sessies

Interactieve proeflessen


Bij onze digitale proeflesjes kun je kennis maken met de vakken en onze docenten op Sancta. Er zijn drie rondes en elke ronde kun je kiezen uit verschillende vakken en challenges. DI 15 nov. 2022, van 15:15 - 16:00 uur.

Heb je de online proeflesjes gemist en wil je meer van de verschillende vakken proeven? Kom dan 27 januari naar de YEAH, let's meet finale. Je kunt dan niet alleen door het gebouw lopen, maar je ontmoet ook de docenten, die je meer laten zien van hun vak!

Masterclasses

Kunst, science, gymnasium


Dit jaar zijn er weer masterclasses voor leerlingen met talent of extra interesse in kunst, science of het gymnasium! Masterclass-deelnemers volgen vier lessen op de volgende woensdagen:
WO 2, 16 en 30 nov. en 14 dec. 2022.

De masterclasses zijn inmiddels volgeboekt.

Informatieavond

Voor ouders/ verzorgers groep 8


Op donderdag 1 december is er een informatieavond met onderwerpen als havo, atheneum, gymnasium, de extra's van Sancta, de overgang naar de brugklas en een ontmoeting met (junior)mentoren. Meer uitleg over de keuzeworkshops en het aanmeldformulier vindt u hier.

De informatieavond van maandag 30 januari wordt een 'Q&A' webinar. Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Volg dan deze online informatieavond. In januari volgt de deelname-link.

YEAH Let's meet!

Kiezen voor Sancta?

Waarom zou je kiezen voor Sancta Maria? We zetten drie redenen voor je op een rijtje:

1. Schoolgebouw
Sancta heeft een fijn, licht schoolgebouw met veel ramen. Speciaal voor onderbouwleerlingen hebben we een eigen domein in de school. Lees: een schoolplein met pannaveldje, en natuurlijk de onderbouwkantine. 

2. UNESCO-school
Sancta is een van de 26 UNESCO-scholen van Nederland en de enige in Haarlem. Dit betekent dat we extra veel aandacht besteden aan het mooier maken van de wereld. 

3. Bijzondere vakken
Sancta is aangesloten bij de WON-academie en we bieden Quest aan als vak. Of wat dacht je van Informatiekunde? Hét vak van de toekomst! Misschien vind jij kunstvakken juist te gek? Op Sancta kun je ook eindexamen doen in Theater en Art & Design. Ben je ondernemend en wil je later een eigen bedrijf? Kies dan voor ‘Bedrijfseconomie’. Zit je op de havo en ben je gek op sport? Grote kans dat ‘Bewegen Sport en Maatschappij (BSM)’ echt iets voor jou is. Volop keuze dus!

Naar de brugklas

Wat staat er op het programma?

Jouw eerste schooljaar start met de traditionele openingsviering op de laatste zondag van de zomervakantie. Begin van het schooljaar ga je ook op kamp en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een schoolfeest en ‘Bakken met bruggers’. Ontdek alles over het eerste leerjaar, klik hier.

Een ouder

"Sancta heeft bevlogen leraren, die de kinderen enthousiast maken. Een hoge kwaliteit van lesgeven."

Nieuwsbrief groep 8

Speciale nieuwsbrief voor groep 8

Blijf op de hoogte

Er zijn verschillende activiteiten voor groep 8 leerlingen. In de nieuwsbrief houden we je up-to-date wat er gaat gebeuren en hoe je kunt deelnemen. Klik hier om je aan te melden!

Sancta TV

Sancta TV

Video van de maand

In de 3e ga je met aardrijkskunde op pad. Je doet veldwerk, waarbij je de bodemgrond gaat onderzoeken. Met een beetje mazzel is het super mooi weer en heb je veel plezier met elkaar.

Socials