YEAH Let's meet! groep 8

Activiteiten groep 8

Sancta online sessies
(interactieve proeflessen)

DI 15 nov. 2022, start 15.15 u


Yeah, let’s meet tours
(rondleidingen door school)

WO 26 okt 2022 (Volgeboekt)
WO 16 nov. 2022 (Volgeboekt)
DO 08 dec. 2022 (Volgeboekt)


Masterclasses
(Kunst, science of gymnasium)
WO 2/ 16/ 30 nov. & 14 dec. 2022 (volgeboekt)


Yeah, let’s meet! Finale
(Thema tours door school)
VR 27 jan. 2023, start 15.00 u 


Webinars voor ouders/ verzorgers
(Informatieavond voor ouders)
DO 1 dec. 2022, start 19.30 u 
MA 30 jan. 2023, start 19.30 u

Open dag

Yeah, let’s meet finale - open dag!


De winnaars van de wiskunde challenges zijn bekend!
> Feli van de Johannesschool/ Mauro van Jong Geleerd/ Mickey van de Dreefschool hebben een rekenmachine gewonnen En Dagmar van de Evenaar/ Pebbles van De School Zandvoort/ Bebel van de KWS/ Wolf van de Oranje Nassauschool Zandvoort en Toor van de Antoniusschool hebben een 'troostprijs gewonnen! De prijzen worden na de voorjaarsvakantie naar jullie school gestuurd!

Op vrijdagmiddag en -avond 27 januari 2023 is onze open dag in de vorm van de 'YEAH, let's meet finale!' Je kan dan samen met je ouders door de school. Onderweg zijn er verschillende ontmoetingen met het Sancta-team en er zijn een aantal activiteiten, waar je aan kunt deelnemen. Als je naar onze open dag komt, kom dan op de fiets i.v.m. weinig parkeergelegenheid. Kun je meteen kijken hoe ver je moet fietsen als je voor Sancta kiest! 

Ben je bij onze open dag geweest? Dan zijn wij reuze benieuwd wat je ervan vond! Het zou super zijn als je het evaluatieformulier in wil vullen!

Informatieavond

Voor ouders/ verzorgers groep 8De open dag zit erop! Wij bedanken graag alle belangstellenden! Heeft u toch nog een vraag? Kon u niet bij de open dag of de informatieavond in december zijn? Volg dan de online informatieavond van maandag 30 januari om 19:30 uur. Bij  deze 'Q&A' webinar proberen Claasje Quadekker (rector-bestuurder), Annemarie Alberts, Laura Archidona (beide teamleiders leerjaar 1 & 2 havo/ vwo) en Sybo Mocking (conrector onderwijs) zoveel mogelijk van de ingezonden vragen te beantwoorden. De informatieavond kunt u volgen via https://sanctamaria.tv/

Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Stel dan uw vraag alvast  via dit formulier. U kunt ook uw vraag stellen in de chat van de webinar.

brugklas - leerling

'Ik voelde me meteen thuis na de rondleiding door het lichte gebouw.'

YEAH, let's meet!

Kennismaken


Het einde van de basisschool nadert en je bent je aan het oriënteren op middelbare scholen. Om je een goed beeld te geven van Sancta Maria hebben we verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt sfeerproeven in school tijdens de ‘YEAH, let’s meet tours/ finale. Meer informatie over de YEAH, let's meet finale op vrijdag 27 januari 2023 staat hiernaast. Je kunt meedoen met proeflessen bij de Sancta online sessies en de Masterclasses kunst/ science/ gymnasium.  Ouders/verzorgers komen maken kennis met Sancta tijdens de informatieavonden. Zien we jou op Sancta?! YEAH, let's meet!

Masterclasses

Kunst, science, gymnasium


Dit jaar waren er weer masterclasses voor leerlingen met talent of extra interesse in kunst, science of het gymnasium! Masterclass-deelnemers volgden lessen op de woensdagen in november en december.

Heb je de masterclass kunst gedaan op woensdag 14 december en wil je jouw foto ontvangen? Mail dan je naam naar groep8@sanctamaria.nl

Schoolkeuzehulp


In Haarlem en omgeving zijn veel goede scholen te vinden en elke school heeft weer unieke eigenschappen. Je schrijft je in voor zeven middelbare scholen. Maar hoe weet je welke scholen het beste bij jou passen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een schoolkeuzehulp gemaakt. Deze geeft je inzicht in wat jij belangrijk vindt aan een middelbare school. Op basis van de punten die je verdeelt, rolt er een nummer één uit. Misschien is dat wel Sancta Maria?

Download snel de schoolkeuzehulp en vul deze voor jezelf in.

YEAH Let's meet!

Kiezen voor Sancta?

Waarom zou je kiezen voor Sancta Maria? We zetten drie redenen voor je op een rijtje:

1. Schoolgebouw
Sancta heeft een fijn, licht schoolgebouw met veel ramen. Speciaal voor onderbouwleerlingen hebben we een eigen domein in de school. Lees: een schoolplein met pannaveldje, en natuurlijk de onderbouwkantine. 

2. UNESCO-school
Sancta is een van de 26 UNESCO-scholen van Nederland en de enige in Haarlem. Dit betekent dat we extra veel aandacht besteden aan het mooier maken van de wereld. 

3. Bijzondere vakken
Sancta is aangesloten bij de WON-academie en we bieden Quest aan als vak. Of wat dacht je van Informatiekunde? Hét vak van de toekomst! Misschien vind jij kunstvakken juist te gek? Op Sancta kun je ook eindexamen doen in Theater en Art & Design. Ben je ondernemend en wil je later een eigen bedrijf? Kies dan voor ‘Bedrijfseconomie’. Zit je op de havo en ben je gek op sport? Grote kans dat ‘Bewegen Sport en Maatschappij (BSM)’ echt iets voor jou is. Volop keuze dus!

Naar de brugklas

Wat staat er op het programma?

Jouw eerste schooljaar start met de traditionele openingsviering op de laatste zondag van de zomervakantie. Begin van het schooljaar ga je ook op kamp en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een schoolfeest en ‘Bakken met bruggers’. Ontdek alles over het eerste leerjaar, klik hier.

Een ouder

"Sancta heeft bevlogen leraren, die de kinderen enthousiast maken. Een hoge kwaliteit van lesgeven."

Nieuwsbrief groep 8

Speciale nieuwsbrief voor groep 8

Blijf op de hoogte

Er zijn verschillende activiteiten voor groep 8 leerlingen. In de nieuwsbrief houden we je up-to-date wat er gaat gebeuren en hoe je kunt deelnemen. Klik hier om je aan te melden!

Sancta TV

Sancta TV

Video van de maand

In de 3e ga je met aardrijkskunde op pad. Je doet veldwerk, waarbij je de bodemgrond gaat onderzoeken. Met een beetje mazzel is het super mooi weer en heb je veel plezier met elkaar.

Socials