Leerlingenraad

Leerlingenraad

 

Sinds dit schooljaar heeft het Sancta haar eigen leerlingenraad! Leerlingen konden voor een plek in de leerlingenraad solliciteren door een motivatiebrief te sturen, waarna enkele voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd werden. De huidige leerlingenraad bestaat uit de volgende leerlingen: Joëlle Uittien (G2), Florine van Driessen (A2), Dagmar Portegies Zwart (A3), Merle Disse (H3), Danilo Mincuzzi (H4) Isabella Chessa (H4), Britt Houtenbos (H5), Kim van der Sluis (H5), Daniël Abrahams (V5), Bibi Schut (V6), Julia de Wit (V6) en Sophie Poelman (V6).
De leerlingenraad is er om de belangen van de leerlingen te behartigen.

Als leerlingen ideeën of opmerkingen hebben, kunnen zij bij ons terecht. Enkele onderwerpen waar wij ons mee (hebben) bezighouden zijn: de kantine (service, kwaliteit, prijs), milieu (hoe houden wij onze school schoon?) en regelgevingen (zijn alle schoolregels nog wel van deze tijd?). Leerlingen kunnen met ons in contact komen door een mail te sturen (via de ELO) naar de vertegenwoordiger van hun jaarlaag. Deze zijn:

•1e en 2e klas: Florine van Driessen
•3e klas: Merle Disse
•4e klas: Isabella Chessa
•5e klas: Kim van der Sluis
•6e klas: Sophie Poelmann

De leerlingenraad is, naast een aanspreekpunt voor alle leerlingen, ook een leerzame ervaring voor de deelnemende leerlingen zelf. Zij leren om actief na te denken over hoe het bij ons op school in zijn werk gaat: wat gaat goed en wat kan nog beter? Wij zijn nu een jaar actief geweest, de opstartfase zit er dus op en wij hopen de komende jaren veel voor onze school en de leerlingen te kunnen betekenen!

http://sanctaleerlingenraad.weebly.com/