Leerjaar 1

In de brugklas

Hoe gaat dat?

Voor elk vak heb je een andere docent en elke les is in een ander leslokaal. Je hoeft gelukkig niet de hele dag met een zware tas vol boeken te sjouwen, we hebben kluisjes waar je ze in kunt bewaren.

Een gemiddelde lesdag op Sancta Maria:

  • Zeven lesuren (een lesuur duurt 45 minuten)
  • Twee kleine pauzes
  • Eén grote pauze

Brugkamp

2024

Brugklas kamp 

Informatie volgt in september 2024

Studievaardigheden

Studie vaardigheden

Openingsviering

Traditionele kick off

Op Sancta doen we er alles aan om je goed te laten wennen op school en in de klas. Je mentor speelt hierin een belangrijke rol. Jouw eerste schooljaar start met de traditionele openingsviering op de laatste zondag van de zomervakantie. Het is een warm welkom op Sancta Maria. 

In de eerste week heb je ook een introductiedag. Op deze dag leer je waar je welke lessen volgt en hoe het lesrooster werkt. De dag daarna heb je de allereerste lesdag.

Het eerste jaar

kennismaken en wennen

In september ga je met jouw klas en de andere eerste klassen op brugklaskamp. We doen allerlei toffe activiteiten en je leert iedereen een stuk beter kennen.

Het eerste schooljaar heb je elke week studieles met je mentor. Je mentor zorgt er niet alleen voor dat het goed gaat met de klas, maar kijkt ook naar alle leerlingen individueel. Tijdens studieles leer je welke manier van leren het beste werkt voor jou.